Meny

Urtestekte kyllingbryst

Dette trenger du

  • 2 stk STANGE kyllingbryst
  • 2 ss solsikke olje
  • 1 ts salt
  • Nykvernet pepper
  • 50 g smør
  • 1 håndfull rosmarin
  • 10 fedd hvitløk

Tilberedning

Slik gjør du:

Temperer kyllingbrystene på benken i 30 minutter. Ha på salt og pepper.

Forvarm ovnen til 150 °C varmluft.

Varm stekepannen til den begynner å ryke. Ha i solsikkeoljen og legg kyllingbrystene i pannen med skinnsiden ned. Brun kyllingbrystene i 2-3 minutter på hver side. Mot slutten tilsetter du smøret, urtene og hvitløken, dette tilfører kyllingbrystene god smak. La brystene bruse i smøret. Legg de over på rist.

Stek så brystene i forvarmet ovn på 150 °C varmluft i ca. 15 minutt. Når kjernetemperaturen viser 62-63 °C er de ferdige.

La brystene hvile på benken under folie i 5-7 minutter. Anrett og server, vel bekomme!

Tips:

Serveres gjerne med en deilig myk risotto til (se egen oppskrift)