Meny

Tacos med kyllingconfit og syltet rødløk

Dette trenger du

  • 8 små tortillalefser
  • 2 kyllingconfitlår
  • 1 appelsin
  • 1 avokado
  • ½ hode Crispi eller issalat
  • 1 lime i båter

Syltet rødløk

  • 1 dl eddik, 7% eller eplesidereddik
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vann
  • 3 rødløk

Feta- og yoghurtdressing:

  • 75 g fetaost
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1 ss eplesidereddik
  • 1 ss olivenolje
  • ½ ts sukker
  • 2 ss bladpersille, finhakket
  • salt og pepper

Tilberedning

Syltet rødløk:
Gi eddik sukker og vann et oppkok, skrell og skjær løken i tynne skiver, og legg de i laken og la det kjøles ned og stå i et par timer. Hell det i sylteglass, porsjonen er stor og holder seg godt i kjøleskapet.

Feta-og yoghurtdressing:
Smuldre fetaosten og rør den sammen med resten av ingrediensene. Ønskes en mer flytende konsistens, kjør det hele i en foodprosessor. Smak til med salt og pepper.

Plukk kjøttet fra låret, og stek det sprøtt i en panne. Skjær appelsin og avokado i skiver, og riv eller kutt salaten i biter. Legg det i tortillalefsene og topp med dressing og syltet rødløk. Skvis gjerne noen dråper lime over til slutt.