Meny

Sticky chicken

Dette trenger du

  • 1 hel STANGE Landkylling
  • Saltlake
  • 2 liter vann
  • 200 g salt
  • Visp sammen salt og vann til saltet er oppløst

  • Saus:
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ss Red Curry Paste
  • 2 dl hoisinsaus eller søt soyasaus
  • 1 pk STANGE kyllingkraft
  • Saften av 1 lime

  • 1 ss hakket koriander
  • Salt, pepper og solsikkeolje

4 personer

Tilberedning

Legg kyllingen i saltlaken i 25 minutter. Skyll kyllingen og tørk den godt. Gni inn kyllingen med salt, pepper og solsikkeolje. Plasser den på en rist i ovnen, ha et brett under for å samle opp saften. Stek kyllingen på 180 °C i en time, skru så opp på 245 °C i 10 minutter for å få god farge i skinnet. La den så hvile i 30 minutter.

Mens kyllingen hviler, lager du sausen. Karamelliser det brune sukkeret, ha i red curry paste, hoisin og kyllingkraft. Kok inn til siruplignende konsistens. Tilsett lime og koriander. Pensle kyllingen godt inn med sausen.

TIPS:

Server gjerne med nykokt jasminris og frisk salat til og med ekstra saus ved siden av.