Meny

Stekte asparges i Stange buljong med sprøtt kyllingskinn

Dette trenger du

Buljong:

  • 2 bokser Stangekraft
  • 6 ss soyasaus
  • 20 g finrevet ingefær
  • ½ chili uten frø

Garnityr:

  • Skinn fra 2 kyllingbryst (brystene kan du fryse ned og bruke senere)
  • 20 stk grønne asparges
  • 3 ss solsikkeolje
  • Salt
  • Evt. koriander

Tilberedning

Buljong:
Kok opp kraften og la den redusere i 4-5 minutter. Sett til side og tilsett revet ingefær og finsnittet chili. Smak til med soyasausen.

Garnityr:
Begynn med å rense asparges. Del eller brekk av det nederste leddet på aspargesen. Skrell så den nederste delen som blir igjen fri for skall. Del aspargesen i passende biter.
Snitt så kyllingskinnet opp i strimler. Stek i solsikkeolje på høy varme til det blir sprøtt. Avkjøl på papir og smak til med salt. Behold fettet i pannen (mye smak av kyllingskinnet).
Stek aspargesen hardt i fettet fra pannen i 2-3 minutter til aspargesene er møre. Smakes til med salt.
Anrettes i dyp skål med buljong og gjerne noe fersk koriander.

Tips: Dette er retten du gjerne kan bruke som en forrett i en god 3 retter om du skal imponere litt ekstra og gjøre noe annerledes.