Meny

Stange kyllingrisotto

Dette trenger du

Risotto:

  • 4 ss solsikke olje
  • 3 dl risottoris
  • 2 stk store sjalottløk (finhakket)
  • 2 dl vann
  • 1 liter Stangekyllingkraft
  • 100 g revet parmesan
  • Grønnsaker i sesong (gjerne asparges)
  • Salt og pepper

Kyllingbryst:

  • 2 stk STANGE kyllingbryst
  • 2 ss solsikke olje
  • 1 ts salt
  • Nykvernet pepper
  • 50 g smør
  • 1 håndfull rosmarin
  • 10 fedd hvitløk

Tilberedning

Risotto:

Finhakk løken. Kokk opp kraft og vann. Bland løken og risen raskt i en varm panne sammen med solsikkeolje. Tilsett kokende kraft. La risottoen småkoke i 18 minutter, mens du jevnlig sper med kokende kraft. Sett så til siden og rør forsiktig inn parmesan. Serveres med forvellede grønnsaker og kyllingbryst. Smak til med salt og pepper

Kylling

Temperer kyllingbrystene på benken i 30 minutter. Ha på salt og pepper. Forvarm ovnen til 150 °C varmluft.
Varm stekepannen til den begynner å ryke. Ha i solsikkeoljen og legg kyllingbrystene i pannen med skinnsiden ned. Brun kyllingbrystene i 2-3 minutter på hver side. Mot slutten tilsetter du smøret, urtene og hvitløken, dette tilfører kyllingbrystene god smak. La brystene bruse i smøret. Legg de over på rist. Stek så brystene i forvarmet ovn på 150 °C varmluft i ca. 15 minutter. Når kjernetemperaturen viser 62-63 °C er de ferdige.
La brystene hvile på benken under folie i 5-7 min før den skjæres opp.

Tips:
Risottoen MÅ serveres med en gang den er klar! Hvis ikke blir det grøt.