Meny

Ovnstekt kyllinglår med tilbehør

Dette trenger du

  • Kyllinglår med kryddersmør og urter

Salat

  • Grønnkål (kålmiks fra Rema 1000)
  • 1 rødløk
  • 1 appelsin
  • 1 neve med blanding av tørket fiken, aprikos og dadler
  • Ristede hasselnøtter
  • Timian til pynt

Vinaigrette

  • 1 appelsin
  • 2 ss dijonsennep
  • 2-3 ss olivenolje
  • 1 ts honning

Tilberedning

  1. Stek kyllingen i ovnen på 180 grader i 30 minutter.
  2. Kok opp 1/2 blomkål og 1/4 kålrabi til det har blitt mørt.
  3. Tilsett 2 ss smør, 1 klype salt, 1 ts pepper og 1 ts muskatnøtt
  4. Bruk stavmikser og kjør til en mos/pure.

Vinagrette:

Bland godt til en jevn, klumpfri dressing.
Vend dressingen  godt inn i salaten så den blir ordentlig marinert.
Kutt rødløk, appelsin og tørket frukt i grove biter og ha i salaten.
Topp med ristede hasselnøtter. – de ristes i ovnen på 180 grader i ca 20 minutter.