Meny

Ovnsbakt kylling med honning, appelsin og timian

Dette trenger du

  • 1 hel kylling
  • 3 appelsiner
  • 1 kepaløk
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 ts chiliflak
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 1/3 bunt timian
  • 5 ss honning
  • 1 dl appelsinjuice
  • olivenolje
  • salt og pepper

Tilberedning

Sett ovnen på 170 grader, smør en ildfast form med olivenolje. Del appelsinene i båter, grovhakk løk, hvitløk og timian. Fyll kyllingen med blandingen, knyt lårene sammen, og legg kyllingen i formen, resten av det grønne legges rundt. Bland krydder, honning og juice, og hell det over kyllingen som stekes i ca 1,5 t. Øs saften over kyllingen en 5-6 ganger under stekingen. De siste 10 minuttene settes ovnen opp til 220 grader for å få den ekstra gylden. La kyllingen hvile i 10-15 minutter under folie før den skjæres opp. Server med poteter og tilbehør etter eget ønske.