Meny

Lårstek av kalkun med sopprisotto

Dette trenger du

  • 1 pakke STANGE Lårstek av kalkun naturell
  • Risotto med steinsopp:
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 200 g risottoris
  • 20 g tørket steinsopp, malt til fint pulver
  • 2 bokser STANGE kyllingkraft
  • Fersk gressløk (finsnittet)
  • 100 g østerssopp
  • 1 bunt vårløk
  • 50 g finrevet parmesan
  • 2 ss pisket kremfløte
  • Olivenolje
  • salt og pepper

Tilberedning

Ta lårsteken ut av vakuumposen, og brun den i pannen med litt smør til den har fått en fin brun farge.
Stekes i aluminiumsformen i ovn, eller sammen med rotgrønnsaker på brett.
Stekes på 160 grader til oppnådd kjernetemperatur 63 grader.
La steken hvile 15 minutter før du tar av stekenettet.
Skjær steken i passe tykke skiver og server. 
Mens kalkunen steker gjør du klar risottoen:
Kok opp kraften sammen med 5 dl vann. Løk og hvitløk kuttes fint. Kutt vårløken i tynne skiver. Riv tynne strimler av østerssoppen. 
Fres løk og hvitløk i olivenolje. Hell over risen. Tilsett så kraften i porsjoner og rør den inn i risottoen. Viktig at risottoen koker hele tiden. Kok i 15 minutter. Tilsett vårløk og østerssopp og la risottoen koke videre i 2-3 minutter. Vend inn parmesan og gressløk til slutt. Smak til med 2 ss pisket kremfløte. Serveres umiddelbart.

Tips: Serveres gjerne med hjemmelaget potet pure, gjerne på mandelpotet.