Meny

Lårstek av kalkun med potetpuré og enkel ratatouille

Dette trenger du

  • 1 pakke STANGE Lårstek av kalkun med salvie og pepper
  • Ratatouille:
  • 1 stk kepaløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 squash
  • 1 stk søt paprika
  • 1 boks skåldede og hakkede tomater
  • Fersk basilikum
  • 100 g sorte oliven
  • Olivenolje
  • Salt og pepper

Tilberedning

Ta lårsteken ut av vakuumposen og brun den i pannen med litt smør til den har fått en fin brun farge.
Stekes i aluminiumsformen i ovn, eller sammen med rotgrønnsaker på brett.
Stekes på 160 grader til oppnådd kjernetemperatur 63 grader.
La steken hvile i 15 minutter før du tar av stekenettet.
Skjær steken i passe tykke skiver, og server med ovnsbakte grønnsaker og saus.

Mens kalkunen steker gjør du klar ratatouillen:
Kutt alle grønnsakene til ratatouillen i grove biter. Knus hvitløken. Varm opp ½ dl olivenolje i en kjele og fres alle grønnsakene raskt. Tilsett hakkede tomater. La dette småkoke i 10-15 minutter, smak til med salt, pepper og fersk basilikum. Vend inn noen hele oliven til slutt.

Tips: Server gjerne med hjemmelaget potetpuré av mandelpotet.