Meny

Langtidsbakt Landkylling med potetsalat

4 personer

Dette trenger du

  • 1 stk STANGE Landkylling
  • -
  • 1 pk vårløk
  • 1 pk cherrytomater
  • 1 stk sellerirot, skrelt og vasket
  • 4 ss hakket koriander (evt. basilikum)
  • 600 g gode poteter
  • 140 g skivet bacon
  • -
  • 1 pk STANGE Peppersaus
  • Meierismør, salt, pepper, olje og olivenolje

Tilberedning

  1. Pakk ut kyllingen og tørk den på papir. Gni kyllingen inn med salt og pepper og pensle med litt smør. Sett kyllingen i ovnen og la den steke på 85˚C i 3 timer. Hev temperaturen til 220 ˚C de siste 10 minuttene. Pensle med smør. La den hvile under folie i 20 minutter.
  2. Mens kyllingen steker gjør du klar potetene og bacon. Kok potetene møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og hold potetene varme under et kjøkkenhåndkle. Stek baconskiver i litt olje til de blir sprø.
  3. Grønnsaker: Del cherrytomater i to. Finsnitt vårløk og kutt sellerirot i terninger. 
Kok selleriroten mør i saltet vann. Bland alle grønnsakene med litt olivenolje, salt, pepper og hakket koriander. Vend inn de varme potetene og baconskivene rett før servering.
  4. Kok opp sausen og server den rykende varm.
  5. Anrett potetsalaten på ett fat. Legg på kyllingen og server.