Meny

Kyllingvinger med parmesan, hvitløk og persille

Dette trenger du

  • 1 kg kyllingvinger
  • 150 g parmesan
  • 5 fedd hvitløk
  • 1 håndfull persille finkuttet
  • salt og pepper
  • 1 dl olivenolje

Aioli

  • 2 eggeplommer
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss kapers
  • 1-2 ss sitronsaft eller hvitvinseddik
  • 1 ss Dijon sennep
  • 1 dl olivenolje
  • 2 dl soyaolje
  • salt og pepper

Tilberedning

Sett ovnen på 180 grader. Riv parmesan fint, og finhakk eller riv hvitløk. Rør det sammen med resten av ingrediensene, og masser blandingen jevnt på kyllingvingene. Fordel de utover et brett med bakepapir, og stek på 180 ºC i ovnen i 20-30 minutter.. Server med sitronbåter og aioli eller rømmedipp.

Aioli:
Kjør eggeplommer, hvitløk, kapers, sennep, og sitronsaft/eddik i en foodprosessor eller bruk stavmikser. Spe med oljen og smak til med salt og pepper. Ønsker du den mer flytende i konsistensen spe den med et par skjeer vann.