Meny

Kyllingspyd Satay

Dette trenger du

  • 2 kyllingbryst
  • 4 ss soyasaus
  • 1 håndfull grovhakkede peanøtter
  • ¼ potte koriander

Sataysaus

  • 1 halv løk
  • 1 chili uten frø
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 ss peanøttsmør
  • 2 ss soyasaus
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 ss sukker
  • ½ lime
  • litt olje til steking

Tilberedning

Ta skinnet av kyllingen og del fileten på langs i fingertykke strimler. Vend inn soyasaus og la det marineres i 10 minutter. Tre strimlene på spyd og grill eller stek de i panne i noen minutter på hver side til de er gjennomstekte.

Sataysaus: Stek løk, chili, hvitløk blankt i nøytral olje. Tilsett resten av ingrediensene bortsett fra lime. Kok opp , kjør med blender og smak til med en halv lime.

Ha over Sataysaus og topp de med grovhakkede peanøtter og koriander. Server gjerne ris, brød eller en frisk salat til.