Meny

Kyllingfilet i thailandsk «green curry» suppe

4 personer

Dette trenger du

  • 2 stk STANGE Kyllingbryst
  • 3 dl STANGE Kyllingkraft
  • 5 dl kokosmelk
  • 4 ss green curry paste
  • 4 ss hakket sitrongress
  • 4 ss hakket ingefær
  • 4 ss grovhakket fersk koriander
  • 1 lime
  • 2 ss fish sauce
  • 1 ss soyasaus
  • Bruk grønnsaker etter eget ønske. Kutt disse i fine strimler eller terninger.

Tilberedning

  1. Pakk ut kyllingen og tørk den på papir. Del kyllingen i grove biter. Ikke for små, da har kyllingen lett for å bli tørr. La den ligge ute på benken for å temperere seg, til man skal tilsette den i suppen.
  2. Lag suppen. Start med å frese green curry paste i litt av fettet som ligger på toppen av kokosmelken. Det skal freses så lenge at det begynner å skille seg. Tilsett da kyllingkraften og resten av kokosmelken. La det koke med sitrongress og ingefær i ca. 7-10 minutter til suppen tykner litt. Smak til med lime, soya og fish
  3. Tilsett så kyllingen og grønnsakene. Kok opp suppen og la den trekke i 4-5 minutter, til kylling og grønnsaker er klare.
  4. Anrett suppen i dyp skål og tilsett hakket koriander. Server gjerne med kokt ris, så har du en full middag!