Meny

Kyllingconfit med skogsopp, potetsalat og Soppsaus

Tilberedningstid ca. 30 minutter
4 personer

Dette trenger du

  • 4 stk Stange Kyllingconfit
  • 1 pk Stange Soppsaus
  • 600 g gode, kokefaste poteter
  • 200 g skogsopp (gjerne selvplukket, men det går fint med champignon og østerssopp)
  • 4 stk sjalottløk
  • 4 ss hakket persille
  • 1 ts finrevet hvitløk
  • -
  • Meierismør, salt, pepper og olje

Tilberedning

  1. Pakk ut kyllingen og tørk den på papir. Varm Stange Kyllingconfit i en ildfast form ved 180 0C
i 25-30 minutter, sett ovnen på grill helt mot slutten av steketiden for å få sprøtt skinn. 
Øs over stekefett av og til.
  2. Mens kyllingen steker gjør du klar grønnsakene. Kutt potetene, med skall, i små terninger og stek dem møre i olje til de har en gylden skorpe. Del soppen og løken i grove biter, stek det gyllent i godt med meierismør sammen med hvitløken, og smak til med salt og pepper.
  3. Bland så løk, sopp og poteter sammen til en salat. Bland inn persillen.
  4. Kok opp sausen, tilsett gjerne litt av persillen i denne.
  5. Anrett potetsalaten på et fat. Legg på kyllingconfiten. Serveres med rykende varm Stange Soppsaus!