Meny

Kyllingbryst med avocadosalat

Dette trenger du

Avocadosalat:

  • 2 stk modne avocado
  • 1 ss sitronsaft
  • 4 stk plommetomater
  • ½ fedd hvitløk
  • 4 ss revet parmesan
  • 1 håndfull basilikum
  • 4 ss god oliven olje
  • Salt og pepper

Kyllingbryst:

  • 2 stk STANGE kyllingbryst
  • 2 ss solsikke olje
  • 1 ts salt
  • Nykvernet pepper
  • 50 g smør
  • 1 håndfull rosmarin
  • 10 fedd hvitløk
  • Steketermometer

Tilberedning

Avocadosalat:
Riv de hele tomatene på et grovt rivjern, riv det over en bolle til du bare sitter igjen med skinnet. Smak opp med finhakket hvitløk, parmesan, basilikum, salt og pepper. Bland inn olivenoljen. Del avocadoen i to, ta ut steinen, og scoop ut avocadokjøttet med en skje. Ha over sitronsaften med en gang for å unngå at avokadoen blir brun, samtidig som det gir en frisk smak. Kutt så avocadoen i tynne skiver, vend i tomat blandingen og server med stekt kyllingbryst

Kyllingbryst:
Temperer kyllingbrystene på benken i 30 minutter. Ha på salt og pepper. Forvarm ovnen til 150 °C varmluft. Varm stekepannen til den begynner å ryke. Ha i solsikkeoljen og legg kyllingbrystene i pannen med skinnsiden ned. Brun kyllingbrystene i 2-3 minutter på hver side. Mot slutten tilsetter du smøret, urtene og hvitløken, dette tilfører kyllingbrystene god smak. La brystene bruse i smøret. Legg de over på rist. Stek så brystene i forvarmet ovn på 150 °C varmluft i ca. 15 minutter. Når kjernetemperaturen viser 62-63 °C er de ferdige. La brystene hvile på benken under folie i 5-7 min før den skjæres opp.

Tips:
Serveres gjerne med en frisk og sprø salat, gjerne med nystekte pinjekjerner