Meny

Kyllingbowl Teriyaki

Dette trenger du

  • 2 kyllingbryst
  • 2 gulrøtter
  • 150 g soyabønner (edamame)
  • 2 dl villrisblanding
  • 1 lime
  • 2 ss koriander

Teriyakisaus:

  • 1 dl soyasaus
  • 4 ss sukker
  • 0,5 dl eddik
  • 2 fedd hvitløk
  • 1x1 cm ingefær
  • 0,5 dl vann
  • 1 ss maizenna

Tilberedning

Sett stekeovnen på 150C, varmluft. Kok ris som anvist på pakken. Pensle litt av sausen på kyllingbrystene og grill eller stek de 2-3 minutter på hver side, stek de videre i ovn på 150C eller ved indirekte varme på grillen i ca 12-15 minutter til kjernetemperaturen er 62-63 grader.

La de hvile 10 minutter. Skrell og kutt gulrøttene i strimler. Skjær kyllingbrystene i skiver og dander de og resten av ingrediensene i en bolle. Skvis litt lime over, og topp med Teriyakisaus og koriander.

 

Teriyakisaus:

Bland alle ingrediensene bortsett fra maizena og vann. Kok opp. Bland maizena med vann og bland med resten av ingrediensene. Kok til sausen har tyknet litt.