Meny

Kylling i kål

Dette trenger du

  • 4 stk STANGE kyllinglår
  • 5 dl STANGE kyllingkraft (2 beger)
  • 250 g meieri smør
  • 1 stk stort hode nykål/sommerkål
  • 20 stk pepperkorn (sort eller grønn pepper)
  • Salt etter smak

Tilberedning

Del lårene i to. Kutt kålen i grove båter slik at stilken holde bladene sammen. Legg lagvis i kjelen. Legg 2 lag med kylling og 2 lag med kål. Kok opp kraften med smøret og hell over kylling og kål i lag. Ha i hele pepperkorn og salt. Legg lokk på kjelen og kok opp. Skru ned varmen slik at det småkoker i 45 minutter. Når gryten er klar kan du gjerne la den stå å trekke litt før servering.

Tips:

Serveres gjerne med kokte nypoteter med fersk persille og estragon på.

Og, lag gjerne en ekstra stor porsjon, denne retten smaker vel så bra dagen derpå!