Meny

Hel kylling med potetsalat

  • 1 stk hel STANGE Landkylling på ca. 1,5 kg
  • 4 ss solsikkeolje
  • 2 ts salt
  • Nykvernet pepper
  • Steketermometer

Potetsalat:

  • 1 kg nypotet
  • 2 ts salt
  • 1 beger creme fraiche
  • 1 dl majones
  • 2 ss sennep eks. fin Dijon
  • 4 ss hakket vårløk
  • Kapers
  • Salt og pepper

Tilberedning

Fremgangsmåte:

Temperer kyllingen på benken i 1 time. Ha på salt, olje og pepper. Forvarm ovnen til 150 °C varmluft. Stek så kyllingen i forvarmet ovn på 150 °C varmluft i ca. 90 minutter. Ta ut kyllingen, og sjekk kjernetemperatur med temperaturmåler. Den skal da vise 62-63 °C grader ved den tykkeste delen på brystet og 72-73 °C ved låret. Når kyllingen er ferdig stekt må den hvile i ca. 30 min. på benken under folie. Anrett og server, vel bekomme!

Tips 1: Det man må huske på ved steking av hel kylling er at vekten ofte varierer litt, man må derfor tilpasse tiden ut fra oppskrift og størrelse.

Tips 2: Bind sammen lårene tett mot brystet slik at de isolerer brystene. For at brystet skal ha lavere kjernetemperatur enn lårene.

«En tommelfingerregel er å stikke en pinne inn ved de tykkeste stedene på lår og bryst, dersom det renner ut klar saft, og ikke blod, er kyllingen klar.”

 
Potetsalat:
Kok potetene med skall i saltet vann til de er møre. Damp de tørre. Bland sammen creme fraiche, majones, sennep, vårløk, salt og pepper. Hell majones blandingen over de varme poteten og serverer umiddelbart. Pynt med friske urter og noen friske grønnsaker.