Meny

Hel kalkun

Dette trenger du

  • 1 stor flott kalkun fra STANGE (ca 5kg)
  • 1 m hyssing
  • Sitron
  • Salt og pepper
  • Stuffing:
  • Sjampinjong
  • Bacon
  • Kapers
  • Persille
  • Fløte
  • Krydder

Tilberedning

Tin kalkunen langsomt i kjøleskap 48 timer før bruk.

 

Når kalkunen er tint, gni den inn med godt smør eller en god olivenolje, salt og pepper.
Press litt sitron over, og legg kalkunen på en rist i en langpanne. Hell vann eller Kyllingkraft fra Stange
i langpannen. Øs kraften over kalkunen jevnlig under steking.
Steketips: Sett kalkunen i stekeovnen på 160 0C. Beregn ca. 25 minutter pr. kilo
kjøtt i varmluft. Ved bruk av stuffing i kalkunen, beregn noe lengre steketid.
Kalkunen skal ha en kjernetemperatur på 65 0C på tykkeste del av låret, bruk gjerne
steketermometer. La kalkunen hvile i minimum 20 minutter før servering.

Stuffing: Sjampinjong, bacon, kapers, persille, fløte og krydder etter eget ønske.
Stek bacon og ta det ut av stekepannen. Stek sjampinjongen i godt smør. Tilsett kapers og
persille og la det koke inn med fløte. Tilsett baconet i biter og smak til med salt og pepper.
Kalkunen serveres gjerne med rotgrønnsaker og en av Stange sine smakfulle sauser.