Meny

Gulrot- og gurkumeiesuppe

Dette trenger du

  • 8 stk gulrøtter
  • 1 passe stor bit ingefær
  • 1 lime
  • 1 løk
  • 1 boks kokosmelk
  • 2 ts gurkumeie
  • 1 ts chilipulver
  • 1 stk grønnsaksbuljongterning
  • 1 liter vann
  • Tamarisaus (soya uten hvete og sukker)

Tilberedning

  1. Skjær gulrøttene i grove biter, ha på et stekebrett med litt olivenolje og salt over og rist i ovnen på 220 grader i ca 30 minutter. Til de har blitt litt brune i kantene

  2. Surr løken og ingefæren i en kjele med litt olivenolje.
  3. Tilsett vann og buljongtering og kok opp.
  4. La det småkoke en halvtimes tid til gulrøttene i ovnen er ferdig.
  5. Ha gulrøttene oppi kjelen og bruk stavmikser til å kjøre suppen jevn.
  6. Ha oppi kokosmelk, krydder og limesaft og smak til med evt salt og mer krydder.
  7. Varm opp til kokepunkt og suppen er klar.

Tamarimandler

1. Ha mandler utover et stekebrett.
2. Hell over tamarisaus til det dekker mandlene
3. Stek i ovnen på 180 grader i ca 20 minutter til tamarisausen har trukket inn i mandlene og mandlene har blitt tørre.

Topp suppen med pannestekt Stange kyllingbryst kuttet i terninger, tamariristede mandler og frisk koriander.