Meny

Fried chicken

Dette trenger du

  • 1 stk STANGE kyllingbryst
  • 12 stk STANGE kyllingvinger
  • 4 ss soyasaus
  • 8 stk eggehvitter
  • 6 dl hvetemel

  • Brødkrummeblanding:
  • (blandes sammen)
  • 10 dl brødkrumme evt. pancomel fra asiatisk butikk
  • 200 g knust corn flakes
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts fenikkel, malt

  • Solsikkeolje
  • Salt

4 personer

Tilberedning

Ta skinnet av kyllingen. Del kyllingen på langs i fingertykke strimler. Vend kyllingstrimlene og vingene i soyasaus, og så i melet. Rist av alt overflødig mel. Dypp så kyllingen i eggehvitter og deretter over i brødkrummeblandingen. Gjør dette 2 ganger.

Varm opp oljen til 190 °C og legg i kyllingbitene. Friteres i ca. 2-3 minutter. La den hvile litt før servering.

TIPS:

Kyllingen kan serveres med å dyppes i god soya saus. Eller lag din favoritt dip!