Meny

BBQ-klubber med blåostdipp

Dette trenger du

  • 1 kg kyllingklubber
  • 1 bunt reddik
  • 1 slangeagurk

BBQ-saus

  • ½ gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1x1 cm ingefær
  • 2,5 dl Coca cola
  • 1 boks hakkede tomater
  • 3-4 ss soyasaus
  • 4 ss worchestershire saus

Blåostdipp

  • 150 g Blåmuggost
  • 3 dl creme fraiche
  • 1 ss persille, finhakket
  • Salt og pepper

Tilberedning

Sett ovnen på 180 grader. Vend kyllingklubbene i en del av bbq-sausen og la de marineres over natten, eller i noen timer. Legg de på bakepapir på et brett som stekes i ovnen i ca 40 min. Skru ovnen opp til 220 de siste 10 minuttene. Kutt grønnsakene i passende biter og server sammen med resten av bbq-sausen og blåostdipp.

BBQ-saus:
Kutt løk, hvitløk og ingefær fint og svisj det blankt i nøytral olje. Tilsett Coca cola og kok opp. Tilsett resten av ingrediensene og småputre til ketchupkonsistens.

Blåostdipp:
Smuldre osten, og rør den inn med resten av ingrediensene, smak til med salt og pepper. Ønskes en finere konsistens bruk en foodprosessor.