Meny

Spørsmål og svar om Stangekylling

Hva er forskjellen på Hubbard og Stangekylling?

Stangekylling produserer et betydelig mindre volum enn Norsk Kylling. Som en følge av det produserer de en saktevoksende kylling som lever lenger og vokser saktere enn Hubbard. Kyllingene har mer plass og får et spesiallaget fôr som består av kortreiste råvarer fra Vestfold. På enkelte gårder har de også tilgang på uteområder. I tillegg produserer Stangekylling økologisk kylling på utvalgte gårder.

 

Produserer ikke Stangekylling Ross som er den rasen dere nå bytter fra på Norsk Kylling?

Stangekylling produserer en saktevoksende kylling som kalles Ross Rowan. Denne rasen lever lenger enn vanlig industrikylling, vokser opp på mindre gårder og er ikke den samme hybriden av Ross-kylling som er vanlig å benytte i industriproduksjon.

 

Er det bedre dyrevelferd på Stange enn Norsk Kylling?

Dyrevelferden er god både hos Stangekylling og Norsk Kylling. Stangekylling produserer et betydelig mindre volum enn Norsk Kylling og har derfor en saktevoksende kylling. Stangekyllingen har mer plass og har også tilgang til uteområder på utvalgte gårder. De får et spesialtilpasset fôr med kortreiste råvarer, og enkelte bønder produserer også etter økologiske krav.

 

Hvorfor er Stangekylling mye dyrere enn Hubbard når det ikke er så store forskjeller i dyrevelferden?

Stangekylling produserer i et mindre volum og er kjent for god dyrevelferd og kvalitet. Kyllingen er saktevoksende, har mer plass og vokser opp på utvalgte gårder. Stangekyllingen får spesiallaget fôr med kortreiste råvarer fra Vestfold, og når våren kommer kan kyllingene også gå ut.