Meny

Helstekt kylling

Beregnet til 4 personer

Tilberedning

 

Alle kan klare å servere helstekt kylling!                                                                                                                 Denne oppskriften er en basisoppskrift på hvordan man kan tilbrede en helstekt kylling                                      – med et perfekt resultat!

Forvarm ovnen til 160 grader.

Legg en hel Stangekylling i en ildfast form, og pensle kyllingen med oliven olje eller romtemperert smør. Legg frisk basilikum og litt smør forsiktig under skinnet.
Hell i litt hvitvin eller vann i formen. Del en sitron i fire og legg et par av båtene inn i kyllingen og et par i
formen. Kyllingen saltes og pepres etter eget ønske.

Legg aluminiumsfolie over formen med kyllingen – dette gir en saftigere kylling. Stek så kyllingen i ovnen på maks 160 grader i ca 60 min. Ta av folien og stek videre i ca. 20-30 min.
Ovner er forskjellige, men kjernetemperaturen i  lårene bør være ca. 65 grader.

Husk å la kyllingen hvile før du skjærer den opp. La den ligge under folie i ca 10 min. Dette for å holde kjøttet så saftig som mulig.

Server med for eksempel råstekte urtepoteter og bakte rotgrønnsaker.
Stange Urtesaus passer meget godt til denne retten.

Håper det smaker!